Bazı okullar, eğitim dünyasında birer ekoldür. Bu okulların mezunları, mezun oldukları okul sorulduğunda üniversiteden önce liselerinin ismini verirler. Aynı sıralardan geçenler daha önce birbirlerini tanımasalar bile birbirlerini çeşitli şekillerde izler, birbirlerine destek olurlar. Bu okullar, mezunlarına kazandırdıkları vizyon ve eğitim kalitesiyle iş ve sosyal toplum dünyasında kilit noktalarda ki pozisyonlara yerleşmiş mezunlara da sahiptir. Bu nedenle bu okuldan mezun olanlar okullarıyla ve tüm mezunlarıyla haklı bir gurur duyarlar.
Kolej Vakfı Özel Okulları’da Gaziantep ve bölgesinde bu özelliklere sahip olan okulların en başında gelir. Okulumuzun en büyük özelliği herkesin bildiği gibi Sayın Cemil Alevli’nin önderliğinde ki eğitim ve hayırsever Gaziantep’ li iş adamları tarafından 1963 yılında eğitim kurumları bu kadar yaygınlaşmamışken kurulmuş olmasıdır. Bu kurulan okula da Gaziantep’liler sahip çıkarak evlatlarını bu yepyeni eğitim kuruluşuna emanet etmişlerdir.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tek bir ilke altında eğitimini ve faaliyetini sürdürmüştür ve sürdürecektir. O da Atatürk’ün gösterdiği yolda çağdaş, laik, akılcı, pozitif bilimlere vakıf gençler yetiştirmektir.
Okulumuz, hem diğer okullar arasında ki önderliği hem de öğrencilerine verdiği eğitim sırasında öğrencilere aşıladığı liderlik özellikleri ile ülkemizde ve Gaziantep bölgesinde hemen her sektörde önemli, seçkin, lider özellikli kişiler yetiştirmiştir ve yetiştirmektedir.Gaziantep Kolej Vakfı’nın geleneksel eğitimden öte öğrencilerini ilerideki sosyal ve iş yaşamına adapte etmesi onu diğer eğitim kurumlarından ayırıyor. Öğrenciler okulda yaşarken adeta yaşama hazırlandıklarını hissediyorlar.
Kolejde öğrencilere batı kültürü ve teknikleri ile eğitim verilirken hiç bir zaman Türkiye’nin kendi kültürü ihmal edilmez ve tam bir sentez yapılması sağlanır. Böylece tüm dünyada başarılı olmayı sağlayabilecek bir kültür karışımı veriliyor. Her yıl yeni eğitim araçları ve sistemlerinin güncellenerek, sürekli en modern eğitim teknik ve araçlarının kullanılmasıyla öğrencilerin çağdaş, bilgili olarak yetişmesi sağlanılıyor. Okulda takım olmak ve gerçek arkadaşlık kazandırılan en büyük özelliklerdendir. Ancak mezun olduktan sonra anlaşılan bu kazanılmış ortak kültür, bireyler arasında bağlılık ve dayanışma sağlıyor. İşte bu duygular, haklı olarak. Kolejli olmak ayrıcalığını ve gururunu getiriyor.
Kolejli olmak gerçekten bir ayrıcalıktır. Okuldan mezun olan adeta bir kulüp taraftarı gibi oluyor. Kolej Mezunluğu kulübünde yer alıyor, mezunlar arasında devre farkı olsa da hemen kaynaşıyorlar ve bu durumda büyük bir sinerji yaratıyor.
Bu duyguları paylaşan mezunlarımızın bu konuda, tüm Kolej mezunlarına bir kolejli gibi davranması ve onunla daha fazla dayanışması, yardımlaşması gerekiyor. Böylece, sorunlar çözüldükçe daha homojen, daha elit bir mezunlar kitlesi daha işlevsel olarak Gaziantep ve Türk toplumunda yerini alacaktır.